Algemeen

De Flatcoated retriever is de perfecte buiten hond. Hij heeft een redelijk hoog energieniveau en is het meest geschikt in een huis waar hij vele mogelijkheden heeft om te rennen en zwemmen. Verwacht hem uit uit te laten zo'n 90 minuten per dag, maar minimaal twee keer 45 minuten rennen, lopen, en/of andere krachtige activiteiten, zoals het halen en zoeken van apporten of training voor behendigheid en/of flyball.
Flatcoated retriever zijn uitermate metgezellen tijdens het joggen, wanneer zij juist zijn opgeleid en de volwassenheid hebben bereikt. Vergeet niet dat joggen op asfalt of andere harde oppervlakken de gewrichten van uw hond kunnen beschadigen. Het is beste, te lopen op gras of andere zachte ondergronden.


Ga rustig om met puppies. Zij hebben ongeveer 5 minuten beweging nodig voor elke maand van hun leeftijd per dag. ( Dus als u uw Flatcoat pups 4 maanden oud is, mag er ongeveer 20 minuten per dag mee worden gewandeld. Te veel beweging kan zijn, nog steeds groeiende gewrichten beschadigen.
Uw Flatcoat is niet moeilijk om zindelijk te maken. Territorium opleiding wordt aanbevolen, zowel als hulpmiddel bij zindelijkheidstraining en ter voorkoming van het te pakken krijgen van dingen die hij mag hebben als je niet in de buurt bent om toezicht te houden. ( schoenen, telefoons, afstandsbedieningen etc.)
Uw Flatcoat heeft waarschijnlijk één gewoonte die u walgelijk zult vinden: het eten van poep, bekend als coprofagie. De enige betrouwbare manier om dit te vermijden is om zijn poep onmiddellijk verwijderen.
Start het trainen van uw Flatcoat zodra je hem mee naar huis neemt. Hij is een snelle leerling en wil behagen.
Hij is gevoelig en harde verbale of fysieke correcties zal hem direct afsluiten om te werken voor je en zal er dus ook mee stoppen. Wees vriendelijk en consistent en maak gebruik van positieve stimulerende technieken zoals belonen met de stem, spelen, en treats ( snoepjes)