Chip van de Boskamphoeve

Op 05-09-2005 is onze flatcoat Chip geboren. Vader: Black Waldo van de Boskamphoeve Moeder: Manou van de Boskamphoeve.

Het eerste jaar is besteed aan het trainen van de basis, puppie cursus daarna gehoorzaamheid 1 en gehoorzaamheid 2. Toen zijn we overgestapt naar de jachttraining.

Chip heeft diverse C en B diploma’s gehaald en we waren in 2009 begonnen met de training voor het A- diploma. Doordat we samen zoveel plezier hadden in het voorjagen ben ik in 2008 begonnen met de jacht opleiding van het SJN en in 2009 ben ik geslaagd voor de opleiding en mocht ik mezelf jager noemen.

Ik ben snel na het halen van het diploma combinant geworden van een kleinwild jacht in Duitsland en samen konden Chip en ik ons bezig houden met het jagen, iets waar Chip voor leefde en kon uren naast me zitten op post of de eindeloze velden aflopen in de driften.

Helaas heeft dit niet lang mogen duren. Chip heeft op 4 november van 2009 plotseling en zonder enige vooraankondiging een acute dubbele hernia gekregen en dit in combinatie met spondylose en (bleek achteraf) heeft er toe geleid dat hij vanaf zijn middenrif tot het puntje van de staart verlamd raakte. Helaas was er niets aan te doen, zelfs een operatieve ingreep zou volgens de dierenarts maar 20% kans geven op enige verbetering.

Op 6 november heb ik de verschrikkelijke beslissing moeten nemen om hem in te laten slapen.

 


010Chip

      In memoriam

 

      Mijn ogen vertroebelt door tranen

      om jouw eindigheid.

      Geveld door een hernia, verlamd voor altijd.

      Vier jaar waren we trouwe maatjes,      

      onvoorwaardelijke liefde beiderzijds.

      Met stekende pijn in mijn hart,

      de moeilijkste beslissing in mijn leven.

      Geborgen in mijn armen sliep je vredig in.