De fazant

 De fazant komt vrijwel overal in Nederland voor en is in ons land een veelvoorkomende broedvogel. De Nederlandse fazant is haast altijd een kruising van verschillende ondersoorten en bastaarden.

Bejagen/Beheren:
Haan: Bejagen van 15 oktober t/m 31 januari. Hen: Bejagen van 15 oktober t/m 31 december.

Leefomgeving:
De fazant leeft het liefst in een vochtige omgeving met de nodige dekking, afgewisseld met bouw- en grasland met lage gewassen.

Voortplanting:
Balts in februari-maart. Nest in hoog gras met 8 - 12 eieren (olijfbruin). Het broeden duurt gemiddeld 24 dagen.