Jacht training

De mens jaagt al eeuwen om te overleven en de jacht bestaat dus al zolang er mensen zijn.

In het verleden werd er gejaagd om te overleven.

Tegenwoordig gaan we naar de supermarkt om een stukje vlees en is de jacht noodzakelijk geworden als wild- en natuurbeheer.

Er zijn minder jagers dan jachthonden en neemt het aantal jachthonden in Nederland toe.

Maar wat nou, als we niet met onze honden gaan jagen, wat doen we dan met onze jachthonden? Naar tentoonstellingen gaan en afhankelijk worden van de grillen van de mode?

Nee gelukkig zijn er nog volop mogelijkheden om tegemoet te komen aan de erfelijke aanleg van onze hond. Het opstotenvan wild en het apporteren zijn namelijk een wezenlijk onderdeel van het werk van onze jachthond.

Niet alleen uit lichamelijk maar nog belangrijker, geestelijk oogpunt mogen we de jachtaanleg en de apporteerdrift niet verwaarlozen.

Voor de flatcoat is het apporteer spel een geweldige bezigheid waar hij met passie en veel overgave van kan genieten.

Maken we het nog interessanter door de apporten te verstoppen en hem geestelijk uit te dagen, dan zal hij na het spel tevreden inslaap vallen.

Je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan met behulp van de tips op deze of de vele andere sites maar veel leuker en gezelliger is het als je een groepje gelijkgestemde hebt om mee te trainen of je gaat naar een hondenschool die jachttrainingen verzorgt. 

 

Maar wat je ook kiest, lekker spelen met een bal of wat serieuzer en een jachttraining volgen, het belangrijkste is dat je samen met je hond geniet!