Peter Pan


Flatcoats worden vaak de "Peter Pan" onder de retrievers genoemd. Zij ontwikkelen zich over het algemeen wat langzamer dan andere honden en behouden de puppyachtige uitbundigheid voor jaren.

Deze speelse energie maakt ze een geweldige en onderhoudend gezelschap, maar het betekent ook extra tijd en veel geduld bij het trainen.

Terwijl ze staan ​​te popelen om te de baas te behagen, zijn flatcoats echte clowns en zullen niet aarzelen om te gaan voor een lach, zelfs als dat betekent negeren of ongehoorzaam te zijn.

In het algemeen echter is hij een bereidwillige en gevoelige student. Een harde correctie zal hem afsluiten totdat je het weer goed maakt.

Tolerant en vriendelijk, flatcoats houden van iedereen, met inbegrip van kinderen en andere honden. Ze blaffen om u te laten weten dat iemand nadert, maar reken niet op enige vorm van een waakhond.

Ze zijn goede vrienden voor actieve oudere kinderen, maar soms ook te energiek voor peuters, die kloppen ze neer met een zwiep van hun altijd kwispelende staart.

Hoewel de Flat-Coated Retriever vrij rustig is binnenshuis, is hij niet geschikt voor het leven in een appartement.

Hij moet zijn jachtvaardigheden kunnen behouden en moeten leven in een omgeving waar hij zijn talenten kan gebruiken, of in ieder geval een omgeving die hem de mogelijkheid geeft om te rennen en zwemmen.

Reken erop om met hem dagelijks, een paar keer 45 minuten te lopen, rennen, of een andere activiteit te doen om zijn behoefte aan beweging te bevredigen.

Hiermee zal hij er goed uit blijven zien en in een goede conditie blijven. Daarna zal hij zich heerlijk ontspannen bij uw in huis. Hij geeft de voorkeur om met zijn "gezin" te zijn waar mogelijk.

Veel fokkers en liefhebbers zijn de eerste om toe te geven dat de Flat-Coated Retrievers er niet zijnvoor iedereen, maar er zijn een paar gelukkigen voor wie deze aanhankelijke en goed uitziende retriever een perfecte match is.