Ziva van de Boskamphoeve †

Begin december 2009 is ze bij ons in huis gekomen en is goede maatjes geworden met onze bouvier Argos. Inmiddels ben ik toegetreden in een jachtcombinatie op nog geen 15 minuten van mijn huis en al snel is ze in aanraking gekomen met de jacht en één van haar geliefde bezigheden is de duiven en kraaienjacht. Uiteraard zijn we begonnen met de jachttraining in een klein groepje en in de zomer van 2010 heeft ze haar eerste C diploma gehaald. (Door omstandigheden hebben we maar 1 proef mee kunnen lopen.) Ze heeft volop passie geniet met volle teugen van de tijden in het veld en wil alles binnen halen. Op 08-08-2011 heeft Ziva in barre omstandigheden ( regen en wind) Rilland mooi werk laten zien en dit is beloond met een mooie B met 73 punten.Haar tweede en weer laatste KNJV proef in Vught was zonnig en daar liep ze iets minder geconcentreerd en maakte de onderdelen wat slordig af. Toch heeft ze haar ook hier een B- diploma gescoord met 69 punten.Tevreden kijken we dan terug op het afgelopen jacht en proeven seizoen en zijn al weer volop bezig met de komende maanden.


 

Vrij plotseling hebben we vandaag (14 augustus 2018) afscheid moeten nemen van Ziva. 

2 weken geleden zagen we een enorme bult in haar rechter oksel. De DA dacht aan een ontsteking en hebben pijnstiller en AB gekregen. 

De bult werdt groter en een paar dagen geleden werd de voorpoot ook ineens dik tot wel 2x normaal en ze had zichtbaar pijn ondanks de pijnstillers.

Terug bij de DA was er geen bloedcirculatie meer in de voorpoot en ook de andere oksel werd dikker.

De diagnose was toch een kwaadaardige tumor en liet ons weinig keus.

Na bijna 9 jaar afscheid genomen.

Bedankt dat je ons leven hebt verrijkt.